Страници

четвъртък, 3 април 2014 г.

Домашни бонбони " Рафаело "

На вярно ако си направим сами бонбони "Рафаело" ще бъдем сигурни в продуктите, които сме ползвали и ще изненадаме приятно нашите приятели. Ето и продуктите:

Бял шоколад - 500гр.
Масло - 150гр.
Сметана - 150мл.
Коняк - 50гр.
Лешници - 70гр.
Кокосови стърготини ( пълномаслени ) - около - 50 - 60гр.
Ванилия, корите на един портокал (настъргани ситно)

Сметаната, конякът, портокалови те корички и ванилията загряваме на котлона до завиране. Дърпаме и прибавяме мекото масло, белият шоколад нарязан на ситно и половината кокосови стърготини. Бъркаме  много добре. След което прибираме в хладилника за една нощ. На другият ден оформяме малки топчета и слагаме по средата по един лешник и овъргалваме в кокос. Готовите бонбони съхраняваме в хладилника.
Шоколада трябва да е хубав а маслото да 82% мин. Това ни гарантира успех!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар