Грис - 200гр.
Ябълки - 500гр.
Масло - 100гр.
Зехтин - 50мл.
Мед - 100гр.
Стафиди - 50гр.
Куркума, кардамон, канела, лимонови кори
Сок от лимон, кокосови стърготини
В дълбок съд слагаме маслото, зехтина и загряваме. Добавяме грис и на умерен огън бъркаме докато добие златист цвят. Ябълките почистваме добре и настъргваме. Добавяме ги и тях а също така и стафидите, лимоновия сок, корите от лимон, канела, кардамон и куркума. Бъркаме с дървена лъжица, на бавен огън. Сместа трябва да се отлепя от стените на тенджерката! Задължително е също тенджерата, да бъде с двойно дъно или да е дебелостенна! След това прехвърляне сместа в тавичка (малка) облепена с прозрачно фолио. Оставяме да се охлади, поръсваме с кокос и ядки. Режем на малки формички и сервираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар