Страници
събота, 3 януари 2015 г.
Каноли
Каноли
Класически Италиянски десерт
300гр. Брашно
30гр. Захар
25гр. Масло
1 яйце
Щипка сол
3/4 ч.ч. Марсала
Омесваме тесто от продуктите и го оставяме да почине в хладилник за 30 мин.
Разточваме го и със помоща на ринг, изрязваме кръгчета и увиваме на метална тръбичка, като намазваме краищата с белтък. Оставяме пак малко да починат и пържим в маслена баня до златист цвят. Изваждаме от тръбичките и оставяме да се охладят.
Крема приготвяме от:
500гр. Рикота
200гр. Пудра захар
50мл. Ром
Ванилия
100гр. Черен шоколад нарязан ситно
Смесваме всичко и с помоща на сладкарски пош пълним канолите, като гарнираме в края с малко настърган шоколад. Сервираме като поръсваме с малко пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар