Страници

понеделник, 31 март 2014 г.

Свежа салата от спанак, бейби рукола и крустини с октопод, дробчета от треска и сушени доматчета с дресинг от балсамико и босилек

 50гр. Рукола добре почистена
 50гр. Спанак добре почистен
 40гр. Чери доматчета
 60гр. Почистен и сварен октопод
 40гр. Дробчета от треска
 30гр. Зехтин
 10гр. Мед
 15гр. Балсамико
 Няколко листенца босилек
 4 бр. Крустини от хляб чебата, може и франзела

 По средата на голяма чиния поставяме свежите салатки, отстрани, чери доматчета разрязани на половинки, крустините и върху им парченца дроб от треска, парченца октопод и сушени доматчета малко. Винегрета с който поливаме салатата приготвяме, като смесваме с помоща на пасатор зехтин, балсамов оцед, мед, щипка сол,листа от пресен босилек, малко бял пипер. Пасираме добре и заливаме салатата. Горещо препоръчвам чаша совиньон блан с тази свежа средиземноморска салата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар