Шведски коледни бисквити
250гр. Захар
150гр. Течен мед
200гр. Масло
150гр. Сметана течна
1с.л. Смлян джинджифил
1с.л. Кардамон
1/4ч.л. Карамфил
1с.л. Сода бикарбонат
700гр. Бяло брашно
5гр. Канела, щипка сол
4гр. Лимонтозу
Маслото и медът се загряват на слаб огън, докато се получи хомогенна смес. Охлаждаме, прибавяме сметаната, подправките, содата и всичко се разбива докато побелее. Прибавяме брашното, като оставяме малко, за разточване. Омесваме гладко тесто и оставяме 12 часа в хладилника. След това разточваме и режем на формички. Печем в намаслена тавичка за 5мин. На 200С. След като се охладят се съхраняват в затворена кутия. Сервират се с " Глювайн " по коледа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар