Днес ще ви представя един кейк с карамелизирани ананаси, който ми се струва, че е много подходящ, за времето на вън. Ето и нужните продукти:
За кейка
Брашно (пресято) - 300гр.
Яйца - 450гр. - това са 8 или 9бр.
Захар - 250гр.
Ванилия, щипка сол
Бакплувер - 10гр.
Кокосови стърготини - 3 супени лъжици
Краве масло - 250гр. Меко
Ананаси на шайби - 8 - 9бр.
За карамела:
Кафява захар - 100гр.
Масло - 70гр.
Намазваме форма за кейк с маслото и поръсваме обилно с кафявата захар. Отгоре подреждаме шайбите ананас. В дълбок съд избиваме маслото със захарта, ванилията, щипка сол. Продължаваме да биеме с миксера и добавяме яйцата постепенно, след това брашното, бакплувера и кокосовите стърготини и готовата смес изливаме върху ананасовите шайби и печем в предварително загрята фурна на 180С за около 40-50мин. След това обръщаме веднага върху подходящ поднос и оставяме да се охлади. Можем да сервираме с топка ванилов сладолед и сироп от горски плодове. Страхотен десерт, за следобедното ни кафе или чай.
Няма коментари:
Публикуване на коментар