Страници

понеделник, 10 февруари 2014 г.

Мус от тиква с бадемова бисквита

Нужните продукти за 8 човека са:

Тиква цигулка почистена - 300гр.
Захар - 100гр.
Канела пръчка
Ванилия
Сметана сладкарска - 200гр.
Желатин - 30гр.

За бадемови те  бисквити:

Белтъци - 2бр.
Захар -  150гр.
Ликьор бадемов - 50гр.
Бадеми смляни на брашно - 100гр.

Ще започнем с муса от тиква, като нарежем тиквата на кубчета и заедно със захарта, пръчката канела и ванилията я сложим на котлона в касерол с малко вода и я задушим, докато омекне. След  което я пасираме, като махаме пръчката канела, прибавяме желатина , който сме разтворили в малко студена вода и слагаме във водна баня - студена да се охлади. През това време избиваме сметаната и когато тиквата се е охладила много добре, добавя ме сметана и бъркаме внимателно. Готовият мус напълва ме в чашки, които сме облепили с прозрачно фолио и слагаме в хладилника, за поне 4 часа. И докато муса от тиква стяга в хладилника ще направим бадемови те бисквити, като в дълбока купа слагаме заедно всички предвидени продукти, за тях и бъркаме добре. Получената смес разпределяме в тавичка с пергаментова хартия  равномерно и не повече  0,5см. Печем, за 15 мин. На 180С. Изваждаме и когато изстинат ги начупваме на различни форми. Изваждаме муса от тиква от формата внимателно и го поставяме в чиния, гарнираме с горски плод и парченца от бадемови те бисквити, за финал поръсваме с щипка мляно кафе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар