Чийз кейк с пресни ягоди. Хубавият чийз кейк се прави с обесолено сирене " Филадефия"
А тук сме го гарнирани с пресни ягоди. Комбинацията е много добра. Това е така нареченият студен вариянт на чийз кейк. Ето и нужните продукти:
За блата:
Шоколадови бисквити - 2 пакета
Краве масло - 120гр.
За крема:
Сирене "Филаделфия" - 550гр.
Краве масло (меко) - 180гр.
Захар - 180гр.
Ванилия, щипка канела
Бисквитите натрошаваме на ситно и смесваме с втечненото масло. Разтиламе основата в райф, за торта и с помоща на супена лъжица пресоваме добре.
Избиваме маслото със захарта, ванилията и канелата. Добавяме крема сиренето и бъркаме добре. Разтиламе върху основата и отгоре подреждаме пресни ягоди. Напръскваме ягодите с гъст захарен сироп. Аз в случаят сам гарнирал от страни с шоколадови плочки. Оставяме го в хладилник за няколко часа. Желателно е да се консумира в рамките на 24 часа!! Пресните ягоди не са много трайни. Насладете му се комбинацията е много добра!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар