Страници

петък, 18 октомври 2013 г.

Френски макарон с шоколадов ганаш

Френски макарон с шоколадов ганаш


В дълбок съд биеме 60гр. Белтък и 50гр. Кристална захар, но не докрай! Трябва когато бръкнем с пръст в сместа да се получи остра скаличка и връхчето и трябва клюмне на една страна! В този момент добавяме 110гр. Пудра захар, какао 10гр. И бадемово брашно 60гр. Бъркаме внимателно със помоща на дървена или силиконова лопатка. Шприцоваме на хартия за печене и оставяме да престоят около 40мин. Като пипнем с пръст макарона не трябва да залепя. Хваща тънка коричка отгоре, но не трябва да престояват повече от това!Печем в загрята фурна на 160С за 13мин. Оставяме на страни да се охладят.

За шоколадовия ганаш:

Загряваме 100гр. Сметана с малко ванилия. Дърпаме от котлона и добавяме 100гр. Натурален шоколад и 50гр. Масло. Бъркаме добре, охлаждаме крема и шприцоваме макароните.  След което ги слепваме внимателно и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар