Плодова пита с крем от " Филаделфия " и свежи плодове
За да приготвим основата или така наречения блат на нашия десерт ни трябват 2 пакета бисквити, бели, натрошени и 150гр. Масло 82,5% мин. Разтопено. Смесваме го с бисквитките и във форма за торта (без да използваме дъното) разтиламе сместа и заравняваме добре със една супена лъжица.
Поставяме в хладилника, докато си направим крема. Краве масло 200гр. Меко, избиваме с миксера със 200гр. Захар, слагаме 2 прахчета ванилия и добавяме 2 опаковки крема сирене "Филаделфия " и биеме докато получим хубав крем, който разпределяме равномерно върху бисквитената основа и отгоре подреждаме свежи плодове по избор. Аз съм сложил тук нектарини, сини сливи и малини. За да ги желираме отгоре. Разтваряме 20гр. Желатин във 150мл. Студена вода. Като набъбне желатина, слагаме на водна баня за да се разтвори напълно, за да го подсладим прибавяме 50гр. Мед или същото количество захар. Заливаме отгоре плодовете и слагаме в хладилника. Хубаво е да престои една вечер в хладилника преди да сервираме. Внимателно с ножче изрязваме от страни и махаме райфа. Режем на парченца...Резултата е един чудесен десерт, който можем да сервираме с едно хубаво кафе например.
Няма коментари:
Публикуване на коментар