Изключително лесен и вкусен десерт. Взимаме 100гр. Чист овес и смиламе с помоща на блендер, добавяме 100гр. Орехи (блендирани) и 100гр. Бисквити, натрошени. Поставяме в касерол на котлона 150гр. Кондезирано мляко (подсладено) и 100гр. Краве масло, малко канела и ванилия. Докато маслото се разтопи и разбъркваме добре заедно със сухите съставки, до получаване на еднородна смес. Така получената смес разпределяме в малка тавичка, примерно 30/50см. Облепена с прозрачно фолио. След това взимаме 100гр. Черен шоколад и го натрошаваме, прибавяме го към 100гр. Предварително загрята сладкарска сметана и така получаваме една чудесна глазура, която заливаме върху нашия десерт и оставяме в хладилника да се охлади поне 4 часа. След това го нарязваме на квадратчета и гарнираме по желание. Аз съм гарнирал тук с мармалад от моркови и джинджифил. Също би било подходящо и сладко от портокалови корички.
Страници
сряда, 9 октомври 2013 г.
Десерт с мюсли и кондензирано мляко
Десерт с овес и кондензирано мляко
Изключително лесен и вкусен десерт. Взимаме 100гр. Чист овес и смиламе с помоща на блендер, добавяме 100гр. Орехи (блендирани) и 100гр. Бисквити, натрошени. Поставяме в касерол на котлона 150гр. Кондезирано мляко (подсладено) и 100гр. Краве масло, малко канела и ванилия. Докато маслото се разтопи и разбъркваме добре заедно със сухите съставки, до получаване на еднородна смес. Така получената смес разпределяме в малка тавичка, примерно 30/50см. Облепена с прозрачно фолио. След това взимаме 100гр. Черен шоколад и го натрошаваме, прибавяме го към 100гр. Предварително загрята сладкарска сметана и така получаваме една чудесна глазура, която заливаме върху нашия десерт и оставяме в хладилника да се охлади поне 4 часа. След това го нарязваме на квадратчета и гарнираме по желание. Аз съм гарнирал тук с мармалад от моркови и джинджифил. Също би било подходящо и сладко от портокалови корички.
Изключително лесен и вкусен десерт. Взимаме 100гр. Чист овес и смиламе с помоща на блендер, добавяме 100гр. Орехи (блендирани) и 100гр. Бисквити, натрошени. Поставяме в касерол на котлона 150гр. Кондезирано мляко (подсладено) и 100гр. Краве масло, малко канела и ванилия. Докато маслото се разтопи и разбъркваме добре заедно със сухите съставки, до получаване на еднородна смес. Така получената смес разпределяме в малка тавичка, примерно 30/50см. Облепена с прозрачно фолио. След това взимаме 100гр. Черен шоколад и го натрошаваме, прибавяме го към 100гр. Предварително загрята сладкарска сметана и така получаваме една чудесна глазура, която заливаме върху нашия десерт и оставяме в хладилника да се охлади поне 4 часа. След това го нарязваме на квадратчета и гарнираме по желание. Аз съм гарнирал тук с мармалад от моркови и джинджифил. Също би било подходящо и сладко от портокалови корички.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Жорка с бадеми или лешници няма ли да стане по-добре?
ОтговорИзтриване