Страници

сряда, 29 юни 2016 г.

Парфе с бял шоколад, меренг и сироп от горски плодове


Днес ще ви представя един изключително лек десерт, подходящ за сезона. Продуктите които ни трябват за това парфе - 12 порций са:
Бисквити " Еверест " бели - 2 малки пакета
Краве масло - 125гр.
Заквасена сметана - 500гр.
Сметана сладкарска - 200мл.
Ванилия, малко канела
Бял шоколад - 150гр.
Захар  - 150гр.
Желатин - 20гр.
Бизе или целувки - няколко бройки
Сос от горски плодове - около 350гр.

Бисквитите натрошаваме в блендер и размесваме с разтопеното масло. Така получената смес разтиламе в райф за торта и пресоваме с помоща на супена лъжица. Поставяме във фурната за около 10мин. На 170С. За да се получи хрупкава бисквитена основа! С помоща на миксер разбиваме сладкарската сметана и оставяме на страни. След което разбиваме заквасената сметана със захарта, ванилията, канелата. Разтваряме си желатина в малко студена вода, след което затопляне леко, но в никакъв случай не надвишава ме 60С. Добавяме го към сместа и разтопеният бял шоколад. Бъркаме много добре. Накрая добавяме и избитата сладкарска сметана и бъркаме внимателно. Разстиламе сместа в райфа, заглаждаме и прибираме в хладилника. Да стегне много добре. Изваждаме от формата, отрязваме парче, поставяме в подходящя чиния и поливаме със сиропа от горски плодове. Натрошаваме отгоре малко целувки. Аз съм декорирал и с люспи от шоколад, прясна мента и малко крокан от орехи. Насладете се на този изключителен десрт!

Няма коментари:

Публикуване на коментар