Страници

понеделник, 11 ноември 2013 г.

Портокалово реване

Изключителен десерт, който наподобява класическото реване, но тук имаме богат портокалов вкус и крем от квасена сметана, който допълва чудесно нашият десерт.
А ето и рецептата:

В дълбок съд избиваме 4бр. Яйца и 1ч.ч. Захар кристална, добавяме щипка сол, ванилия, 1/2 ч.ч. Сок от пресен портокал, кори от портокала на ситно, 1/2 ч.ч. Олио, 1ч.ч. Брашно (пресято) и 1ч.ч. Грис (обикновен, едър) и 10 гр. Бакплувер.Сместа изливаме в намаслена и набрашнена тавичка и печем на 180С за около 30мин. Докато се пече си приготвяме сиропа, като завираме 4ч.ч. Вода с 3ч.ч. Захар, пръчка канела, ванилия и малко лимонов сок. Сиропираме веднага, като извадим от фурната с топлия сироп и оставяме да се охлади в хладилник. В малък съд разбъркваме 250гр. Квасена сметана с малко пудра захар, малко лимонов сок и ванилия. При сервиране шприцоваме отгоре с този крем и поръсваме с шам фъстък. Така един на глед обикновен десерт може да ни достави истинско удоволствие със следобедното ни кафе например.

Няма коментари:

Публикуване на коментар