Страници

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Шведски коледни сладки


Шведски коледни бисквити

250гр. Захар
150гр. Течен мед
200гр. Масло
150гр. Сметана течна
1с.л. Смлян джинджифил
1с.л. Кардамон
1/4ч.л. Карамфил
1с.л. Сода бикарбонат
700гр. Бяло брашно
5гр. Канела, щипка сол
4гр. Лимонтозу


Маслото и медът се загряват на слаб огън, докато се получи хомогенна смес. Охлаждаме, прибавяме сметаната, подправките, содата и всичко се разбива докато побелее. Прибавяме брашното, като оставяме малко, за разточване. Омесваме гладко тесто и оставяме 12  часа в хладилника. След това разточваме и режем на формички. Печем в намаслена тавичка за 5мин. На 200С. След като се охладят се съхраняват в затворена кутия. Сервират се с " Глювайн " по коледа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар