Страници
понеделник, 11 май 2015 г.
Ягодово "Тирамису"
В сезона на пресните ягоди, ще ви представя една вариация на класическият италиянски десерт "Тирамису"
Ето и нужните продукти:
Жълтъци яйчни 4бр.
Захар 250гр.
Ликьор "Амарето" 100мл.
Маскарпоне 500гр.
Заквасена сметана 250гр.
Ягоди пресни 500гр.
Пудра захар 70гр.
Нес кафе 1с.л.
Бишкоти "Савиарди" - 400гр.
Жълтъците, кристалната захар и половината ликьор слагаме в метална купа и потапяме във водна баня на котлона. Бъркаме докато темперираме жълтъците и разтворим кристалите на захарта. След това продължаваме да биеме с миксер, докато сместа се охлади. Добавяме маскарпонето и заквасената сметана. Биеме до получаване на гладък крем. Добавяме 200гр. Ягоди нарязани на ситно. Бъркаме, вече на ръка. Кафето разтваряме в гореща вода с другата част от ликьора. Когато изстине, започваме да топим бишкоти те до половината и подреждаме в тавичка. Отгоре слагаме крема и редим пак бишкоти, само че перпендикулярно на първия ред. Отгоре пак слагаме крем. Можем да направим 2 или 3 реда в зависимост от големината на тавичката. Оставяме в хладилника за поне 8 часа. След това нарязваме отгоре останалите ягоди (по на едро) и поръсваме с пудра захар и сервираме.Опитайте го! Това едно различно и много свежо "Тирамису"
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар