Страници

вторник, 28 януари 2014 г.

Шоколадови флорентинки с ядки и сушени плодове

И така пак сме на тема шоколад. Този десерт е лесен и много шоколадов. Нужни продукти:

Черен шоколадов кувертюр - 200гр.
Сметана течна - 130мл.
Краве масло - 100гр.
Ядки и сушени плодове (по избор)
Ванилия, 20гр. Коняк

Загряваме на котлона сметаната, коняка и ванилията. Дърпаме и прибавяме шоколада нарязан на ситно и маслото, бъркаме много добре. Получава се един страхотен шоколадов крем. Трябва ни силиконова форма, не много дълбока и не много големи формички. Аз съм използвал кръгла с диаметър 4см. И височина 1см. Напълваме крема с помоща на сладкарски пош във формички от силикон и подреждаме отгоре ядки и сушени плодове. Слагаме в хладилника, за няколко часа и после изваждаме и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар