Страници

четвъртък, 30 януари 2014 г.

Кейк с карамелизирани ананаси

Кейк с карамелизирани ананаси
Днес ще ви представя един кейк с карамелизирани ананаси, който ми се струва, че е много подходящ, за времето на вън. Ето и нужните продукти:

За кейка

Брашно (пресято) - 300гр.
Яйца - 450гр. - това са 8 или 9бр.
Захар - 250гр.
Ванилия, щипка сол
Бакплувер - 10гр.
Кокосови стърготини - 3 супени лъжици
Краве масло - 250гр. Меко
Ананаси на шайби - 8 - 9бр.

За карамела:

Кафява захар - 100гр.
Масло - 70гр.

Намазваме форма за кейк с маслото и поръсваме обилно с кафявата захар. Отгоре подреждаме шайбите ананас. В дълбок съд избиваме маслото със захарта, ванилията, щипка сол. Продължаваме да биеме  с миксера и добавяме яйцата постепенно, след това брашното, бакплувера и кокосовите стърготини и готовата смес изливаме върху ананасовите шайби и печем в предварително загрята фурна на 180С за около 40-50мин. След това обръщаме веднага върху подходящ поднос и оставяме да се охлади. Можем да сервираме с топка ванилов сладолед и сироп от горски плодове. Страхотен десерт, за следобедното ни кафе или чай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар