Страници

понеделник, 3 февруари 2014 г.

Крем от шампанско, бял шоколад и бърбън ванилия

Крем от шампанско, бял шоколад и бърбън ванилия
Хубавият крем трябва да е лек, ефирен и много нежен на вкус. Аз ще ви представя един точно такъв вариянт, който може да бъде чудесен за всякакви поводи. Нужните продукти, за около 6 чашки са:

Пенливо вино -150мл.
Яйца - 4бр.
Захар - 150гр.
Сметана - 200мл.
Желатин - 20гр.
Бърбън ванилия - 1 стик
Бял шоколад - 100гр.

Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци. В касерол слагаме жълтъците и 100гр. От захарта, пенливото вино и ванилията, като с малко ножче цепваме през средата стика и остъргваме сърцевината. Там се крие аромата на ванилията. Поставяме касерола във водна баня и с помоща на телена бъркалка, биеме докато захарта се разтопи. Дърпаме и добавяме накиснатият в студена вода предварително желатин, след това и белият шоколад (настърган) Оставяме настрани да се охлади, а през това време избиваме сметаната и я прибавяме към крема внимателно, след това избиваме и белтъците със 50гр. Захар и ги прибавяме, като бъркаме внимателно. Напълваме крема в подходящи чаши и слагаме в хладилника, за няколко часа. При сервиране можем да на стържем отгоре малко тъмен шоколад и да гарнираме с пресен горски плод. И разбира се е хубаво да поднесем със останалото ни пенливо вино.


Няма коментари:

Публикуване на коментар