Страници

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Бисквитена торта

Класика в жанра!!!

Прясно мляко - 1л.
Захар - 250гр.
Ванилия, щипка сол, пръчка канела
Лимонови и портокалови кори
Жълтъци - 4бр.
Нишасте - 100гр.
Бисквити обикновенни - 2- 3 пакета
Орехи смляни - 100гр.
Краве масло - 70гр.

Слагаме на котлона млякото, захарта, щипка сол, пръчката канела, лимоновите и портокалови те кори, ванилията. След като заври прибавяме нишастето и жълтъците, които сме разбъркали преварително с малко вода и постоянно бъркаме крема, като се сгъсти е готов и го дърпаме от котлона, добавяме и кравето масло, бъркаме добре. Прецежда ме го през цедка, за да отстраним корите и пръчката канела. В тавичка подреждаме ред бисквити и заливаме с крем и пак така докато свърши крема. Поръсва ме с орехите и оставяме да се охлади. Бисквитената торта трябва да пренощува в хладилника и тогава е готова, за сервиране. Хубаво е да гарнираме със сладко от горски плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар