Страници

неделя, 23 февруари 2014 г.

Бадемов кейк с ягоди и ванилов крем


Ето и нещо с ягоди:

Продукти за кейка:
Яйца-4бр.
Захар-1 ½ ч.ч.
Олио-1 ч.ч.
Брашно-2ч.ч.
Канела-5гр.
Ванилия-3 капки
Бадеми, блендирани - 1ч.ч.
Бакпулвер-1 пак.
Хлебна сода-1ч.л.

Разбиваме с миксера яйцата със захарта и добавяме и останалите продукти. Печем във форма за торта или някаква тавичка малка с пергаментова хартия, за 35 мин. На 180С. Когато се охлади добре, намазваме с конфитюр от ягоди, отстрани щприцоваме с варен ванилов крем, уплътнен с краве масло и по средата подреждаме пресни ягоди и поръсваме с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар